Pinoccio tårta med physalis och jordgubbar

Idag är det påskafton och vi ska äta påskmat och umgås med familjen.
Bakar en pinocciotårta och tar med,
dem är lätta att baka och brukar vara uppskattade av alla olika smaker.
Hittade receptet här.
 
 
Det här behövs till ca 10 bitar:
 
Botten:
 
100 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
5 ägggulor
1/2 dl mjölk 
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
några varv med madagaskar bourbon vanilj eller 1 tsk vaniljsocker
 
Maräng:
 
5 äggvitor
2 1/4 dl strösocker
50 g mandelspån
 
 
Fyllning:
ca 2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
 
 
Dekoration:
 
ca 3dl vispgrädde
2tsk vaniljsocker
 Physalis
Jordgubbar

Ugn:175°
 
Gör så här
  1. Vispa smör och strösocker poröst. Tillsätt en äggula i taget under ständig vispning. Tillsätt mjölken och rör om.
  2.  Blanda vetemjöl, madagaskar bourbon och bakpulver, och blanda ner till en jämn smet. Bred ut smeten  i två runda sockerkaksformar med avtagbara kanter som du har smort med smör.
  3.  Vispa äggvitor och 1 1/4 dl av strösockret i en ren bunke som du har smort in med vinäger så fettet försvinner med rena vispar till ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till hårt skum. Bred marängen ovanpå kaksmeten och strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna på galler.
  4.  Vispa grädden till fyllningen och dekorationen. Bred på önskad mängd på ena tårtbotten och lägg på den andra. Garnera med grädde och frukt ovanpå den andra översta.
  5. Klart, hoppas att ni ska tycka om den!
Bilderna visar tårtan med eller utan grädde på, man väljer själv hur den ska se ut antingen med bara grädde imellan eller med grädde och bär imellan!
 
 
 
#1 - - rememberthiis.blogg.se:

Ser jättegod ut!!