Vit chokladkladdkaka

 En av dem två tårtor som jag gjorde till kalaset i söndags var en god chokladkladdkaka.
Jag spritsade med grädde på tårtan som jag hade gräddat i en hjärtform.
Den passar även till glass, färska bär eller vad du själv är sugen på!
 
Du behöver:
 
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vanillinsocker
2½dl vetemjöl
 
Gör såhär:
 
Vispa ägg, vanillinsocker och socker pösigt.
Smält smöret med de vita chokladen på låg värme.
Blanda i smeten.
Blanda i vetemjölet, om du har en mjölsikt så använd den.
Smöra en form, gärna med avtagbara kanter,
häll i smeten och ställ in mitt i ugnen ca 15 minuter på 200grader.
Spritsa grädde på tårtan när den svalnat eller sikta på florsocker och servera glass eller grädde till.
 
 
 
 

 

Rise crisp tårta

Den här tårtan är underbart god och passar dem allra flesta.
Den gick åt som smör i solsken.
Man gör en stor tårtbotten som man delar på mitten, krämen som är underbart god lägger man mitt imellan bottnarna och spritsar grädde och garnerar med vad man själv vill på tårtan.
 
 
Rice Crisp-tårta

Botten
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl Kellogs Rice Crisp
 
Torka gärna ur vispskålen innan med ätticksprit så blir marängen hårdare.
Vispa socker och äggvitor till hårt skum mist 15 min, vänd sedan ner rice crispen i smeten.
Häll ut smeten till en stor fyrkan på ett bakpåtspapper, ställ in mitt i ugnen ca 80 minuter på 125 grader, obs lägre grad om du har varmluften på.
Låt tårtbotten svalna innan du avlägsnar bakpåtspappret.
Dela tårtbotten på mitten.

Kräm
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
1 dl grädde
75 g smör
 
Häll i all förutom smöret i en kastrull och värm upp till sjudande, vispa noga.
Klicka i smöret och stäng av värmen på plattan, vispa i noga ta lite smör i taget.
Låt krämen svalna innan du lägger den på den ena av tårtbottnarna, lägg över den andra och spritsa över grädde och garnera sedan efter egen smak.
Vi tog olika garneringar med choklad blev jättegott!
 
 

Spritsade semlecupcakes

Tänk vad lite spritsad grädde kan göra.
Tog en av mina blomtyllar och den blev fin och det är enkelt.
 
Cupcakesen fick följa med på en resa igår och höll sig fina hela vägen.
 
Receptet finns här på min blogg.