Rise crisp tårta

Den här tårtan är underbart god och passar dem allra flesta.
Den gick åt som smör i solsken.
Man gör en stor tårtbotten som man delar på mitten, krämen som är underbart god lägger man mitt imellan bottnarna och spritsar grädde och garnerar med vad man själv vill på tårtan.
 
 
Rice Crisp-tårta

Botten
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl Kellogs Rice Crisp
 
Torka gärna ur vispskålen innan med ätticksprit så blir marängen hårdare.
Vispa socker och äggvitor till hårt skum mist 15 min, vänd sedan ner rice crispen i smeten.
Häll ut smeten till en stor fyrkan på ett bakpåtspapper, ställ in mitt i ugnen ca 80 minuter på 125 grader, obs lägre grad om du har varmluften på.
Låt tårtbotten svalna innan du avlägsnar bakpåtspappret.
Dela tårtbotten på mitten.

Kräm
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
1 dl grädde
75 g smör
 
Häll i all förutom smöret i en kastrull och värm upp till sjudande, vispa noga.
Klicka i smöret och stäng av värmen på plattan, vispa i noga ta lite smör i taget.
Låt krämen svalna innan du lägger den på den ena av tårtbottnarna, lägg över den andra och spritsa över grädde och garnera sedan efter egen smak.
Vi tog olika garneringar med choklad blev jättegott!
 
 
#1 - - Jonas:

Ärligt talat så har jag aldrig äns hört talats om den där typen utav tårta förut. Den ser grymt nice ut dock =)

Svar: Hahaha, ja testa den! Som en marängtårta fast godare!
Gladakocken