LCHF kesoplättar

Idag gjorde jag världens godaste kvällsmat!
Kesoplättar från denna blogg.
Du kan variera dom som du själv vill, bara din fantasi sätter gränser.
 
Jag åt dem med italiensk salami och ost imellan, och dom två andra med lite vispad grädde blandad i turkiskjoghurt och färska jordgubbar till, underbart gott, nyttigt och mättande.
Det här kommer att bli en favorit som är lätt att laga och god.
 
Förslag:
Underbart goda som mellanmål till lite vispadgrädde blandad med turkiskjoghurt och lite bär eller till frukost med skinka och ost
 
 
Du behöver till en portion, 2-4plättar

1 ägg
100 gram keso (1/2 liten burk)
0,75  msk fiberhusk
En nypa salt.

Mixa allt med stavmixer och klicka ut  4 stycken i panna med smör.. Stek på ganska svag värmeen relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.

 

LCHF potatissallad på zuccini

Jag har sista två veckorna försökt att ändra om min kost för min hälsas skull, jag försöker hålla mig till LCHF vilket under denna kort tid som jag har ätit så, ej helt strikt har fått mig att må bättre. Inför jobb imorgon så gjorde jag ikväll en lchf potatissallad på zuccini istället för potatis. Jag har gjort kycklingfilé i ugnen till den och det kommer att passa perfekt ihop kallt i lunchlådan. Potatis är inte bra att äta enligt lchf det innehåller mycket kolhydrater vilket du ska försöka hålla dig borta från.Proteiner och fetter såsom smör får du istället äta till mat och det håller dig mätt längre och leker inte jojjo med ditt blodsocker.

 Du behöver:

1 liten Zucchini

2 msk Smör

1 msk pressad Citron

Havssalt och Svartpeppar

½ dl majjonäs

½ dl vispgrädde

½ dl finhackad Dill

½ finhackad  rödlök

ev några matskedar oliver

Gör såhär:

Skär zuccinin i små kuber, stek några minuter i smöret och salta och peppra sedan samt pressa över citronen. Låt svalna.

Blanda i resten av ingredienserna, smaka av och smaksätt mera om det behövs.

 

 

LCHF kladdkakemuffins

Hittade ett smarrigt recept på LCHF kladdkakemuffins på denna blogg.
Förvara dom i kylen innan servering så är dom godare.
 
Jag gjorde i stora muffinsformar fick ut 8 stycken
 
Du behöver:

100 g mörk choklad
100 g smör
2 ägg
3/4 dl sötströ
några varv med madagaskar bourbon, vanilj twister
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra av från plattan och lägg i chokladen och rör runt tills den smällt. Ställ åt sidan att svalna något. Vispa ägg, sötströ och vaniljpulver luftigt i en skål. Häll försiktigt ner chokladsmöret i smeten samtidigt som du vispar på låg hastighet. Häll upp i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 5 minuter, kan variera något från ugn till ugn.
Låt svalna och servera med vispgrädde och jordgubbar.