Chokladmousse

Chokladmousse som är supergod och något över det vanliga!
Kommer från denna blogg och lånas av mig för att användas i en barbietårta!
Det som blev över räckte till 4 små glas till efterätt!
 
Receptet räcker till två lager fyllning i en 20-22cm tårta.
 
4 dl grädde
200 g mörk choklad , jag tog en 70 % från Lidl som jag oftast använder vid bakning.
2 äggulor
1 dl socker
1 dl mjölk
 
1. Vispa grädden och ställ i kylskåp. 
2. Mät upp chokladen i en värmetålig skål. 
3. Vispa ihop äggulor och socker i en värmetålig skål. 
4. Koka upp mjölken i en kastrull och häll den över ägguleblandningen under omrörning. 
5. Häll sedan över ägg-mjölkblandningen i en annan kastrull, hetta upp medan du vispar noga hela tiden och dra bort från värmen så fort blandningen tjocknat ordentligt - den skall inte koka, bara nästan.
6. Häll den heta äggmjölken över chokladen och blanda tills chokladen smält. 
7. Låt chokladblandningen svalna till rumstemperatur och tillsätt sedan den vispade grädden.
 

Morotskaka med whipped cream cheese frosting

Ett recept som jag tidigare har använt på Cupcakes men som nu gjorde i en sockerkaksform för att fira av en kollega som går i pension efter en lång lång trogen tjänst!
 
Du behöver till en morotskaka:
 
200 grader ca 15min
 
2 ägg
2 dl strösocker
2 morötter
100 gram smält smör
1 tsk kardemumma
1tsk kanel
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
 
Du behöver detta till frostingen:

200gram philadelphia ost
2 dl vispgrädde
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
en knivsudd bakpulver
 
Gör såhär:
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kardemumma, kanel och bakpulver i en separat bunke och vänd ner i smeten. Smält smöret. Finriv morötterna.
Blanda i smöret med smeten och sedan vänd i morötterna.
 
Häll i en smörad form och bröad form och in i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.
 
Såhär gör du frostingen:

Vispa grädde och bakpulver och sedan färskosten separat med florsocker och vaniljsocker.
Bland i hop grädden och färskosten.
 
Spritsas eller lägg på kakan.
 
 

Kladdkaka med rispuffar och minimarscmallows

I måndags fyllde mitt minsta hjärta 3 år.
Vi firade henne tidigt på morgonen med sång, paket och tårta på sängen.

Det blev kladdkake hjärtan med rispuffar och minimarscmallows, formarna var från lidl och toppenbra!
 
Till 6 stycken hjärtan eller en form behöver du:
 
3 dl socker
2 st ägg
100 gram smör
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 dl rispuffar
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienserna, sikta ner i ägg blandningen, blanda noga och blanda till sist i det smälta smöret.
 
Häll i valfri(a) formar och in i mitten av ugnen ca 13 minuter.
Förvaras gärna i kylen så är dem extra goda när dem ska ätas.
Garnera med vispad grädde, minimarschmallows och lite strössel!