Goda äpplekaks cupcakes

Testade att baka hembakats goda äppelkaka som cupcakes för en tid sedan och det blev supergott.
La formarna i cupcakesformen för att behålla stadgan. Fyllde med 3/4 smet och la sedan i äppelbitar och la på socker, kanel och mandelspån.
 
På bilderna ser du till höger en klick vaniljsås och till vänster är det grädde, det är gott med vilket som tycker jag!
 
Du behöver:
 

1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält

Garnering
2 äpplen
2 tsk strösocker
1 tsk kanel
1 msk mandelspån

GÖR SÅ HÄR


1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om allt till en smet.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Skala äpplena, ta ur kärnhuset och dela dem på mitten. Skär äppelhalvorna i skivor, ca ½ cm tjocka.

4. Fyll i formarna till 3/4 med smeten och lägg på äppelhalvor, lite socker, kanel och sist mandelspån.

5. In i ugnen på 180 grader ca 30 minuter.

6. Ta ut frå nugnen när dom fått en fin jämn färg, låt svalna lite innan ni äter, kan sparas och även frysas in.