Våfflor

I förra veckan blev det våfflor till middag.
Gott och enkelt, man kan variera vad man kan äta till i det oändliga.
Fast jag föredrar att äta dom med grädde och sylt, barnen vill ha nutella till.
 
10 st

 

150 gram smör

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

2 ägg

5 dl mjölk, 3%

½ tsk vanillinsocker.

Smält smöret och åt det svalna.

Blanda mjöl, bakpulver, salt och lite vanillinsocker i en skål.

Blanda smöret och mjölblandningen, häll i hälften av mjölken och blanda noga, häll sedan i resten av mjölken.

Blanda i äggen ett i taget. Vispa smeten noga.

Värm ett våffeljärn och grädda, glöm inte att smöra våffeljärnet.

Servera med grädde & sylt, nutella, glass eller olika röror som tonfisk eller kyckling mm.