Karamelliga cheesecakerutor
Jättegoda men men lite mäktiga så små bitar passar bra, vill man ha mera så tar man flera!
Goda med karamell och choklad smak och en härlig cheesecake botten.
Karamelliga cheesecakerutor
Botten
200 g digestivekex
4 msk socker
100 g smör
Smula kexen och rör ihop tillsammans med socker och smält smör.
Klä en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm, och tryck ut kexdegen i den. Förbaka botten ca 10 minuter på 175 grader.
Fyllning
2 gelatinblad
1 dl mjölk
400 g cream cheese
4 ägg
en nypa salt
1 burk karamelliserad mjölk
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i lite av mjölken.
4 msk socker
100 g smör
Smula kexen och rör ihop tillsammans med socker och smält smör.
Klä en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm, och tryck ut kexdegen i den. Förbaka botten ca 10 minuter på 175 grader.
Fyllning
2 gelatinblad
1 dl mjölk
400 g cream cheese
4 ägg
en nypa salt
1 burk karamelliserad mjölk
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i lite av mjölken.
Rör ihop med resten av mjölken.
Vispa ihop cream cheese, gelatinblandning, ägg och salt med elvisp.
Vispa ihop cream cheese, gelatinblandning, ägg och salt med elvisp.
Rör i den karamelliserade mjölken.
Häll fyllningen över kexbottnen.
Grädda i vattenbad mitt i ugnen ca 45 minuter.
Grädda i vattenbad mitt i ugnen ca 45 minuter.
Fyllningen ska ha stannat.
Låt den kallna helt innan du brer på glasyren.
Glasyr
100 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
50 g smör
2 tsk ljus sirap
Smält samman choklad, smör och sirap i vattenbad. Häll ovanpå kakan och låt det stelna innan du skär den i rutor på snedden.
Låt den kallna helt innan du brer på glasyren.
Glasyr
100 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
50 g smör
2 tsk ljus sirap
Smält samman choklad, smör och sirap i vattenbad. Häll ovanpå kakan och låt det stelna innan du skär den i rutor på snedden.

Så goda dem ser ut, var dem svåra att göra?