Banancurd/chokladpaj

Har lånat detta finna recept från denna underbara blogg. Har gjort lite ändringar.
Men kan lova er att det är en underbart god banancurd choklad paj.
Ni måste prova den här.
 
Banancurden:
 
2 bananer
saften från ½ citron och yttersta lagret från en hel citron
1 1/4 dl florsocker
60 gram smör
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
 
 
Botten:
 
150 gram smält smör
17st digestivekex
200gram mörk choklad
 
Garnering:
 
100 gram mörk choklad
 
Gör såhär: (jag började med botten)
 
Mixa digestive kexen i en matberedare eller vad du har att använda,
smält smöret och häll i och blanda noga.
Tryck ut i en form med avtagbara kanter och smält chokladen och häll över.
In i kylen för att stelna.
 
Mixa bananen med citronsaften och skalet. Häll i en kastrull och tillsätt florsocker och smöret.
Värm blandningen på medelvärme tills smöret har smält, rör under tiden.
Vispa äggen i en skål och häll i hälften av bananblandningen, vispa hela tiden.
Häll över äggblandningen till resten av bananblandningen i kastrullen tillsätt vaniljen  och värm upp utan att koka vispa noga under tiden tills hela banancurden tjocknar.
Låt stå en liten stund och häll sedan i pajskalet och ställ svalt en stund.
Garnera valfritt med smält choklad över.
Serveras kall från kyen och jätte god som efterätt eller till fika!