Storkok av krämig kasslergratäng med potatis, morötter, lök & paprika

 Idag har mannen tillverkat en massa matlådor efter ett recept funnet på denna sida.
Det blev en jätte god kassler gratäng med potatis, morötter, lök och parika i.
Under tiden var jag och stora dottern på kalas och hade roligt.
Han och lilltjejen lagade mat, lekte och badade.
När vi skulle hem från kalaset så hade det börjat att snöa,
usch, ett riktigt mars väder är det idag och även igår.
Jag längtar efter sol och värme nu.

Det här behöver du :
1½ kilo potatis
2 morötter
750 gram kassler
2 gula lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
6 dl grädde
Salt & peppar
Riven ost

GÖR SÅHÄR :
Skala potatis, morötter, lök och vitlök. Skölj paprikan. Förbered en smord ugnsform. Skär potatis och morötter i skivor, finhacka vitlöken och strimla paprikan. Fräs på lök, vitlök och paprika i stekpannan på låg värme medans du skär kasslern. Löken ska bli mjuk och genomskinlig och absolut inte bränd. Skär kasslerna i strimlor. Varva potatis & kassler i två lager, salt & peppra mellan varje. Blanda sista lagret potatis med den frästa löken & paprikan. Slå över en 5:a grädde. Salta & peppra. Gratinera i ugn i 200 grader ca 50 min. Ta ut formen, riv över ost i valfri mängd och slå ev. på mer grädde om gratängen känns för ”torr” är den fortfarande ”simmig” så kommer den bli perfekt krämig när den är klar. Höj ugnsvärmen till 250 grader och gratinera 10 min till.  Ta ut formen och låt gratängen vila ca 10 min före servering!

 
 
Han fick uppdraget att fota maten men det se inte så gott ut men jag lovar att den är det!