Morotskaka med whipped cream cheese frosting
Ett recept som jag tidigare har använt på Cupcakes men som nu gjorde i en sockerkaksform för att fira av en kollega som går i pension efter en lång lång trogen tjänst!
Du behöver till en morotskaka:
200 grader ca 15min
2 ägg
2 dl strösocker
2 morötter
100 gram smält smör
1 tsk kardemumma
1tsk kanel
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
Du behöver detta till frostingen:
200gram philadelphia ost
2 dl vispgrädde
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
en knivsudd bakpulver
Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kardemumma, kanel och bakpulver i en separat bunke och vänd ner i smeten. Smält smöret. Finriv morötterna.
Blanda i smöret med smeten och sedan vänd i morötterna.
Häll i en smörad form och bröad form och in i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.
Såhär gör du frostingen:
Vispa grädde och bakpulver och sedan färskosten separat med florsocker och vaniljsocker.
Bland i hop grädden och färskosten.
Spritsas eller lägg på kakan.
