Sega chokladmaränger
Gjorde ett stort gäng sega chokladmaränger som blev jättegoda. Vill man ha dom torra och spröda så ökar man tiden i ugnen.
Viktigt att inte blanda i chokladen i marängen och röra runt då blir smeten brun utan chokladen ska ringla i och sedan tar man lite choklad med marängen. Vill man ha ytterligare choklad så ringla smält choklad på innan servering, för min del som är chokladälskare så räcker det gott såhär.
Kan tillägga att jag dubblade receptet nedan samt använde äggvita från kronägg på flaska jättesmidigt.
Du får ut nio maränger på detta recept, dubbla gärna :
100 gram choklad
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
Gör såhär :
Smält chokladen över ett vattenbad och ställ åt sidan.
Smörj en bunke med ättika.
Knäck i äggvitor och 2/3 av strösocker vispa på halvfart till vitt, blanda i resten av strösockret och vispa snabbare till hårt skum. Du ska kunna hålla bunken över huvudet upponed utan att det rinner ut.
Häll i chokladen ringlandes, blanda inte.
Lägg upp på bakplåtspapper med två skedar till hjälp ta med choklad på varje maräng.
In i ugnen på 125 grader 1 timme för sega och 1 1/2 timme för torra spröda.
Ta ut och låt stå framme. Lägg sedan i burk.
