Kladdkaka med vitchoklad och citron

Kladdkaka med vit choklad och citron
 
En god och fräsch kladdkaka som passar med lite vispad grädde och lite bär.
 
1 kaka, en rund form med löstagbart botten, 24 cm i diameter
 
100g vit choklad i bitar
100g smör + lite till att smörja formen
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
2 ägg
2-3 msk citronsaft, beroende på hur syrlig du vill ha kakan
1 tsk rivet citronskal
2½ dl vetemjöl + lite till att mjöla formen
 
Florsocker till dekorering
 
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 C. Smörj och mjöla en rund kakform, ställ åt sidan. Riv citronskalet fint (bara det yttersta gula lagret, inte alls av det vita!), pressa saften. 
2. Bryt chokladen i mindre bitar och skär även smöret i mindre bitar. Lägg dem i en skål som tål värme och smält  i mikron, rör om var 20 sekund. Du kan även smälta smöret i en liten kastrull och sedan röra i hackad vit choklad. 
3. Blanda i socker, vaniljsocker och salt med en sked eller slickepott i smör-chokladblandningen. Tillsätt äggen ett i taget och rör om efter varje. Tillsätt även rivet citronskal och citron saft. Tillsätt mjölet och rör snabbt ihop till en jämn smet. 
4. Häll smeten i den mjölade kakformen. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter, tills kanterna fått en aning färg och ytan stannat. Kakan får gärna vara kladdig i mitten ännu. Låt svalna en stund och sikta sedan florsocker på.