Godaste kladdkakemuffins med havregryn

Till midsommaren gjorde jag en stor sats med kladdkakemuffins med havregryn original receptet tillhör kyrkkaffet och dom gör dom i stor plåt jag valde i muffins formar och det blev väldigt lyckat. Jag serverade med en klick grädde och skivade jordgubbar på. Hann inte ta några fina bilder tyvärr så ni får nöja er med bilderna jag fotade i köket. Jag lägger alltid muffins formarna i speciell muffins plåt så flyter dom inte ut utan håller formen.

Smält smöret i en stor kastrull så kan du blanda i resten av ingredienserna direkt.

175 grader ca 10-12 minuter. 20 muffins. 

300 gram smör
5 dl strösocker 
4 ägg
3 dl vetemjöl 
2 dl havregryn 
1 1/2 dl kakao
1 msk vanillinsocker 

Smält smöret, låt svalna lite blanda i strösocker, knäck i ett ägg i taget o blanda, blanda i resten av ingredienserna. Häll i till 3/4 av muffonsformen. 
In i ugnen 10-12  minuter ta ut och låt svalna innan du plockar ur formen. Förvara i kylen över natten så blir dom godast.

Nutella kladdkaka

För några veckor sedan bakade jag en väldigt god Nutella kladdkaka googlad från nätet. 
Den är enkel att göra kladdkakor rörs endast ihop så smidigt. Jag blandade i alla ingredienserna i kastrullen efter att ha smält smöret och sedan rört i nutellan.  Kortade gräddnings tiden ytterligare från 20 minuter till 17 minuter och fick en riktigt god kladdig kaka som jag serverade med vispad grädde till.

150 gram smält smör
1 dl Nutella 
3 ägg
1 tsk vanillinsocker 
3 1/2 dl strösocker 
4 msk kakao 
2 dl vetemjöl 

Sätt ugnen på 175 grader för extra kladdig ta ut efter 17 min annars ca 20 min.
Smält smöret låt svalna lite, blanda i nutellan, blanda dom torra ingredienserna o rör i smör o Nutella smeten. Knäck i ett ägg i taget o rör i. Häll i en smörad form in i ugnen. Efter den svalnat in i kylen godast om den får stå sig över natten, god med vispad grädde eller glass till.