Äpple chips

Fick inspiration i  i en av grupperna jag är med av en tjej som har en fin blogg. Gjorde äpplechips , sugen som bara den men man får vänta ett par timmar innan dem har torkat i maskinen. Använde mig av en osthyvel när jag hyvlade äpplena tunt, behöll skalen och tog bort kärnhusen med hjälp av en sån grej som är till för det. Dem blir jättegoda och man kan äta dem som dem är eller ha till muslin, eller bara vad du vill själv!

Vi använder oss av en frukt-ört och svamp tork från OBH-Nordica.
 Dem är toppen bra och vi har torkat en hel del örter som vi har odlat fram själva på landet och på våran balkong. Ångrar att jag inte torkade jordgobbar och blåbär i somras.Man kan även torka kött, det medföljer en liten kokbok för torkning för förslag vad man kan göra och olika torktider om man ha idé torka.

 

8 äpplen
6 dl vatten
3 krm salt
1  färskpressad citron, saften ur den

Ta bort kärnhusen från äpplena och hyvla med en osthyvel. Lägg dem allt eftersom i en skål där du blandat vatten, salt och citron. Häll upp i ett durkslag och sedan på en kökshandduk för att få bort allt vatten. Lägg dem på gallret i torkmaskinen och sätt sedan på den när du är klar.

 
  • Man kan välja att använda sig av ugnen gör då på 80grader ha ugnsluckan lite på glänt med hjälp av en träsked och byt plats på plåtarna några gånger. Lägg ut äpplena på bakplåtspapper på plåtar, lägg dem inte på varann. Hela torktiden i ugnen för äpplena är ca 4½timmar så skifta några gånger beroende på hur många plåtar du har.
  • Använder du dig av en frukt-ört och svamp tork som vi gjorde så lägg ut dem på alla galler och sätt sedan på maskinen det tar ca 4timmar
 
#1 - - M.Lindström:

Läser järna era sidor.aaamoster Maggan

#2 - - M.Lindström:

Läser jäena era sidor. moster Maggan

#3 - - Emma Berglund:

Svar; Verkligen!

#4 - - Josefine Anerland:

Min pojkvän älskar torkad frukt (äpplen, päron, aprikoser, bananer, majs)!

#5 - - Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma:

Det låter smarrigt och nyttigt.

Svar: Ja dem var supergoda, blir till yoghurten dem som finns kvar!
Gladakocken