Dumlekakor
Super goda och enkla att göra.
Tog apelsin noblessa och mörk choklad i dumlen, perfekt kombo!
Dumlekakor
20 st
200g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
12 dumlekolor (en vanlig påse räcker till 2 satser)
1 ask Noblesse
Rör ihop smör strösocker vetemjöl och bakpulver till en smidig deg (tillsätt mer mjöl om det är jättekladdigt)
Ställ kallt 30 minuter
Ställ under tiden upp 24 formar (snyggast med alu-formar men hade det inte hemma o det funka lika bra med vanliga små kakformar)
och dela alla Dumle på mitten.
Dela degen i 24 delar o rulla små bollar.
Tryck i en halv Dumle i varje degboll och lägg i formarna.
Grädda i 200 grader i 10 minuter
Lägg en Noblesse på varje kaka så den smälter.
20 st
200g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
12 dumlekolor (en vanlig påse räcker till 2 satser)
1 ask Noblesse
Rör ihop smör strösocker vetemjöl och bakpulver till en smidig deg (tillsätt mer mjöl om det är jättekladdigt)
Ställ kallt 30 minuter
Ställ under tiden upp 24 formar (snyggast med alu-formar men hade det inte hemma o det funka lika bra med vanliga små kakformar)
och dela alla Dumle på mitten.
Dela degen i 24 delar o rulla små bollar.
Tryck i en halv Dumle i varje degboll och lägg i formarna.
Grädda i 200 grader i 10 minuter
Lägg en Noblesse på varje kaka så den smälter.
Ställ kallt.
De här kakorna älskar jag:)