Österikisk glöggkaka

 
PÅ julafton gjorde jag en österikisk glöggkaka, perfekt kaka att göra nu om man har en massa choklad och glögg över efter julhelgen.
Kakan smakade gott och var saftig.
Rekomenderar er att göra om ni ska få fikabesök.
 
100gram smör
1½ dl strösocker
2dl vetemjöl
1msk bakpulver
1msk kanel
2dl glögg
50 gram riven mörk choklad
 
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa det rumsvarma smöret med sockret till en fluffig smet, blanda i ägen ett i taget.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel tillsamans och vispa sedan ner i smeten.
  • Vänd ner glögg och riven mörkchoklad.
  • Smöra och bröa en ca 1½ liters form, jag tog en med avtagbara former.
  • Grädda i nedersta falsen i ugnen ca 40 minuter.
  • Servera med vispad grädde!ö