Stuvad vitkål

Idag testade jag mig på att stuva lite vitkål till lunchen med barnen.
Vitkål är nyttigt och höjer inte alls blodsockret som potatis gör utan håller blodsockret på en jämn nivå.
Kör man lchf eller kanske har diabetes så är vitkål superbra
och även om det inte är så och man bara äter för att man gillar vitkål så är det ju en både nyttig och billig rotfrukt som man kan variera i det oändliga.
 
Du behöver:
 
6 dl  tärnad eller strimlad vitkål
2½ dl vispgrädde 40%
1tsk grönsaksbuljon på burk
salt och peppar
några droppar worcester sås
 
Häll i den strimlade eller tärnade vitkålen i en stekpanna eller gryta som du smält smör i.
Låt den stekas i några minuter utan att bli bränd eller få färg.
Salta, peppra och häll på buljong och worcestersåsen, blanda noga.
Häll sedan på grädden och låt det småputtra 30 minuter, rör om då och då.
 
Jag åt den stuvade vitkålen med kyckling kebab och grönsallad, det var riktigt gott!
 
 
#1 - - M.Lindström:

Hej Jag stuvar pa mjölk som har mindre fett,det blir minst lika gott.Kram Maggan

Svar: Fast kör man lchf så dricker man inte mjölk, utan mera fett och inget socker :) Kram
Gladakocken