God och enkel lemoncurd

Jag trodde inte att jag skulle lyckas med att göra lemoncurd.
Men med detta recept så är det enkelt bara man inte glömmer bort att röra runt när det sjuder.
Lemon curd passar jätte bra som fyllning i tårtan, i bakelser eller varför inte
på scones till ett afternoon tea party, lyxigt att bjuda på egen lemoncurd som dessutom är underbart god!
 
I en ren och tätslutande burk så står sig denna lemoncurd 1månad i kylen.
 
Till en burk lemoncurd behöver du:
 
3 citroner
3dl strösocker
3 ägg
125 gram smör
 
Skrubba av citronerna i varmt vatten.
Riv en citron och pressa alla tre i en normalstor kastrull.
Knäck i ägg och häll på socker.
Rör runt i den blivande curden  till den sjuder
och låt den sedan sjuda tills den tjocknat ca 5 minuter ev längre tid.
Lägg i smöret och rör runt varsamt tills allt blandat sig och den känns tjock och ordentligt blandad.
Ta bort från plattan och häll i en ren glasburk låt stå med öppet lock tills den svalnat.
 
In i kylen och ta fram när det är dags att använda den.
Hoppas att du blev nöjd!