Gott och nyttigt dadelbröd

I förra veckan så bakade mannen ett gott dadelbröd som t.om han och barnen tyckte om.
Det stod i receptet att det var ett gott och juligt brd men jag tycker att man kan äta det året om.
Receptet kommer härifrån.
 
Till en limpa behöver du:
  • 1 kopp hackade dadlar (ca 6-8 st. stora)
  • 1 1/2 kopp vatten
  • 2 1/2 kopp vetemjöl
  • 1 1/2 kopp socker
  • 50 gram smör
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • ströbröd och smör till formen

Sätt ugnen på 180 grader.

Kärna ur och hacka dadlarna lägg i kastrull tillsammans med vattnet och låt det koka några minuter tills dadlarna är mjuka. Smält smöret i kastrullen och när det smält häller du det över alla redan ihopblandade ingredienser.

Smörj och bröa en avlång brödform.

Sätt in i mitten av ugnen i ca 40 minuter (prova med sticka!).