Gott och nyttigt dadelbröd
I förra veckan så bakade mannen ett gott dadelbröd som t.om han och barnen tyckte om.
Det stod i receptet att det var ett gott och juligt brd men jag tycker att man kan äta det året om.
Receptet kommer härifrån.
Till en limpa behöver du:
- 1 kopp hackade dadlar (ca 6-8 st. stora)
- 1 1/2 kopp vatten
- 2 1/2 kopp vetemjöl
- 1 1/2 kopp socker
- 50 gram smör
- 2 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk bakpulver
- 1 ägg
- ströbröd och smör till formen
Sätt ugnen på 180 grader.
Kärna ur och hacka dadlarna lägg i kastrull tillsammans med vattnet och låt det koka några minuter tills dadlarna är mjuka. Smält smöret i kastrullen och när det smält häller du det över alla redan ihopblandade ingredienser.
Smörj och bröa en avlång brödform.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 40 minuter (prova med sticka!).