Knäckig rabarberpaj

En enkel och god knäckig rabarber paj, god varm som kall, men jag föredrar den lite sval från kylen då den är som mest knäckig!
 
Jag äter oftast paj med lite lättvispad grädde till, en del vill ha glass och kanske någon vaniljvisp!
 
Knäckig rabarberpaj

Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en kastrull och koka upp med lite socker.
Häll över i en ugnsform.
Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen
Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.
Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vispadgrädde, vaniljvisp eller glass.