LCHF kladdkakemuffins
Hittade ett smarrigt recept på LCHF kladdkakemuffins på denna blogg.
Förvara dom i kylen innan servering så är dom godare.
Jag gjorde i stora muffinsformar fick ut 8 stycken
Du behöver:
100 g mörk choklad
100 g smör
2 ägg
3/4 dl sötströ
några varv med madagaskar bourbon, vanilj twister
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra av från plattan och lägg i chokladen och rör runt tills den smällt. Ställ åt sidan att svalna något. Vispa ägg, sötströ och vaniljpulver luftigt i en skål. Häll försiktigt ner chokladsmöret i smeten samtidigt som du vispar på låg hastighet. Häll upp i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 5 minuter, kan variera något från ugn till ugn.
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra av från plattan och lägg i chokladen och rör runt tills den smällt. Ställ åt sidan att svalna något. Vispa ägg, sötströ och vaniljpulver luftigt i en skål. Häll försiktigt ner chokladsmöret i smeten samtidigt som du vispar på låg hastighet. Häll upp i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 5 minuter, kan variera något från ugn till ugn.
Låt svalna och servera med vispgrädde och jordgubbar.