Chokladmousse

Chokladmousse som är supergod och något över det vanliga!
Kommer från denna blogg och lånas av mig för att användas i en barbietårta!
Det som blev över räckte till 4 små glas till efterätt!
 
Receptet räcker till två lager fyllning i en 20-22cm tårta.
 
4 dl grädde
200 g mörk choklad , jag tog en 70 % från Lidl som jag oftast använder vid bakning.
2 äggulor
1 dl socker
1 dl mjölk
 
1. Vispa grädden och ställ i kylskåp. 
2. Mät upp chokladen i en värmetålig skål. 
3. Vispa ihop äggulor och socker i en värmetålig skål. 
4. Koka upp mjölken i en kastrull och häll den över ägguleblandningen under omrörning. 
5. Häll sedan över ägg-mjölkblandningen i en annan kastrull, hetta upp medan du vispar noga hela tiden och dra bort från värmen så fort blandningen tjocknat ordentligt - den skall inte koka, bara nästan.
6. Häll den heta äggmjölken över chokladen och blanda tills chokladen smält. 
7. Låt chokladblandningen svalna till rumstemperatur och tillsätt sedan den vispade grädden.