Chokladbiskvietårta

Gjorde en god chokladbiskvie tårta till jobbet till fredagsfika.
Den blev jättegod.
Tyvär glömde jag att ta några fina kort men hade ett hemifrån från när tåtan var nygjord och då innan jag tog bort överflödig choklad runt om :)
 

Chokladbiskvietårta

Botten
100 g mandelmjöl
1 1/2 dl strösocker
1-2 stora äggvitor

Smörkräm
50 g mörk choklad
125 g smör, rumstempererat
1 äggula
1 1/4 dl florsocker
1 msk äkta vaniljsocker
1/2-1 tsk espressopulver

Topping
200 g mörk choklad
1 msk neutral olja

Gör såhär:

Botten:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl och socker i en skål, vispa äggvitorna lätt med en gaffel separat och blanda sedan i lite i tagen varsamt i mandel och socker blandningen. Lägg i en spritspåse för att få ut till en jämn botten som du sedan jämnar till med en slickepott eller lägg ut den direkt på bakplåtspappret och platta ut med slickepott, cirkelformad och centimeter tjock. In i ugnen ca 10 min eller tills den fått en jämn fin färg.

Smörkräm

Bryt chokladen i mindre bitar och smält i ett vattenbad blanda i oljan och låt svalna. Rör samman rumsvarmt smör, äggula, florsocker, vaniljpulver och espressopulver med en elvisp, häll i chokladen och blanda. Ställ in i kylen en stund och bred sedan på tårtbotten, bred runt och uppåt . Ställ in i kylen medans du smälter chokladen till topping.

Topping
1. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Tillsätt oljan. Låt chokladen svalna något innn du häller den över biskviebotten med smörkrämen så att smörkrämen inte skall smälta. Häll lite i taget och ta upp kakan och snurra den lite för att få toppingen jämnt.

In i kylen och sedan klar att servera, smakar supergott till en kopp kaffe!