Saffranskladdkaka med mandelmassa

En god och seg saffranskladdkaka, för oss som älskar kladdkaka och saffran!
 
180 grader i varmluft annars 200 grader i vanlig ugnsvärme, ca 20-23 minuter, ha den inte inne för länge utan den fortsätter attt koka lite efter du tagit ut den.
God att äta ljummen med grädde eller från kylen då den blir extra seg och då tycker jag att grädde smakar bäst också!
Annars ät med glass eller vad du vill.
 
2dl socker
1 dl ljus sirap
2½ dl vetemjöl
1krm salt
3ägg
100 gram mandelmassa
150gram  smör
1 gram saffran, 2 påsar
 
Smöra en form med avtagbara kanter. Blanda alla torra ingredienserna förutom saffran. Vänd i äggen ett i taget.
Riv mandelmassan och vänd ner i smeten. Smält smöret och blanda i saffranet.
Häll över smeten i formen använd en slickepott.
In  20-23 minuter på 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig ugn.
Titta efter 20 minuter eftersom alla ugnar är olika i värmen.
 
Ta ut och låt svalna innan du serverar eller ställer i kylen. Kan frysas.