Blåärsbiskvier

Bakade lite biskvier idag, både blåbärsbiskvier för första gången receptet kommer nedan och chokladbiskvier, receptet på chokladbiskvierna finns här.
 
Båda blev jättegoda, men barnen föredrog chokladbiskvierna.
På bilderna är det blåbärsbiskvierna som är doppade i vit choklad och chokladbiskvierna doppade i mörk 70 % choklad.
 
Blåärsbiskvier
 
Botten:

100 g mandelmjöl
1 1/2 dl strösocker
1-2 äggvitor
 
Blåbärssmörkräm:
 
1 dl blåbär, om tinade häll bort en stor del av vätskan
250 gram rumstempererat osaltat smör
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
1,5 tsk färsk citronsaft
 
300 gram vit choklad
 
Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
  Häll mandelmjöl och socker i en skål. Vispa upp äggvitorna med en gaffel lite lätt.
  Börja med halva mängden äggvita. Rör samman med mandelmjölet. Tillsätt resterande vita, lite i taget, tills du fått en spritsvänlig konsistens. Tänk på att den inte ska vara för lös, utan det ska ganska precis gå att spritsa den.
  Fyll en spritspåse med smeten. Spritsa ut rundlar på bakplåtspapper, lika stora som 5 kronor eller mindre. Blöt fingret lite lätt och tryck ner varje botten lite lätt.
  Grädda i ca 8 minuter tills kanterna precis börjat få lite färg. Låt svalna på plåten.

 2. Blanda alla ingredienserna till smörkrämen, dela smöret i kuben , använd en elvisp för att vispa ihop den riktigt ordentligt.
 
3. Bred på smörkrämen på de kalla mandelbottnarna ta från sidorna och inåt så det blir lite toppigt, ställ därefter in dem i kylskåpet medan du smälter chokladen.
 
4. Hacka chokladen i mindre bitar och smält i vattenbad eller i microvågsugnen. Doppa biskvierna i den smälta chokladen så att all smörkräm är täckt.
 
Ställ in i kylen eller frys in!
 
#1 - - M.Lindström:

Hej.Man blir ju hungrig av att läsa din blogg Kram Maggan

#2 - - M.Lindström:

Hej.Man blir ju hungrig av att bara läsa din blogg. Kram Maggan

#3 - - M.Lindström:

Hej.Man blir ju hungrig av att bara läsa din blogg. Kram Maggan

Svar: Do var super goda! När kommer ni och hälsar på? Kram
Gladakocken