Kolamums

Idag bakade vi kolamums som blev jättegoda. Barnen gick och lämnade till grannarna så dom kunde få äta till fikat.

Jag tog o la smeten i två fyrkantiga formar. Du kan använda dig av en modell större också om du vill ca 20*30 cm.

Till botten behöver du :

150 gram smält smör
4 dl vetemjöl 
2 ägg
2 dl strösocker 
3 msk kakao 
2 tsk bakpulver 
1 1/2 dl mjölk 
1 dl farinsocker 
2 tsk vanillinsocker 

Till glasyren behövs:

125 gram smält smör 
0,75 dl vispgrädde 
0,75 dl ljussirap 
1 1/2 dl strösocker 
1 tsk kakao 

Gör botten såhär :

Smält smöret, vispa socker o ägg pösigt. Blanda alla torra ingredienserna noga o blanda i äggsmeten. Blanda i hälften av mjölken o vispa noga, ta i resten av mjölken, blanda i smöret o vispa noga.
Häll i en form med bakplåtspapper som du vikt upp kanterna på in i ugnen 20-25 min på 175 grader. 

Gör glasyren såhär:

Smält smöret och blanda i övriga ingredienser koka upp under omrörning och låt sedan småkoka 20 minuter rör om då och då.

Bred glasyren på den svalnade botten och strö över kokos. Låt svalna och dela sedan i bitar.