Dumlefluff

Dumlefluff är lätt att göra och jättegott som dessert i vackraskålar, kanske några goda färska bär till, på cupcakes, som tårtfyllning mm.
 
Även gott om du vill göra extra goda kokosbollar, receptet finner du här.
 
Dubbla detta recept om du vill göra mera.
 
Räcker till 4 dessertglas, men portion liten.
 
Dumlefluff:
 
1,5dl vispgrädde
90gram dumle.
 
Koka upp vatten i en kastrull, låt sjuda, lägg i grädden i en värmetålig skål och ställ på vattenbad över kastrullen, värm upp lite, lägg i all dumle i grädden och låt stå utan att koka rör om då och då tills all dumle har smält i grädden.
 
Det får absolut inte koka då kan du inte vispa fluffen, bara sjuda lätt!
 
Ställ in minst 5 timmar i kylen.
 
Ta fram för att vispa upp till ett härligt dumlefluff.
 
 
#1 - - Becca:

Mums så goda och så fint!